Gevulde kip

4 personen

Benodigdheden:

1 kip van 1,2 kg
20 gram boter
300 gram gekookte en uitgelekte spinazie
100 gram chirozoworst
1 bosui
1 eetlepel bloem
3 dl kippenbouillon
100 gram geraspte kaas
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 mespuntje nootmuskaat
1 zakje kipkruiden

Zo maak je het klaar:

Kip uitspoelen met koud water en van binnen en buiten droogdeppen met een stuk keukenpapier. Vervolgens van binnen en buiten met peper en kipkruiden bestrooien. Vocht uit spinazie drukken. Wordt in stukjes snijden, bosui in fijne ringen snijden. Tien gram boter verhitten en de uitjes en de worst aanfruiten. Spinazie toevoegen en goed roeren. Van het vuur nemen, laten afkoelen en met het mengsel van de buikholte van de kip vullen. Dichtmaken met prikkers en met keukengaren extra vastbinden.

Oven voorverwarmen op 190°C. rest van de boter smelten in een grootte graadslee, kip rondom aanbraden en de slee ± 50 minuten laten staan. De kip tussendoor enkele maken met het braadvocht bedruipen. Kip uit de oven nemen en warm houden.

Voor de saus een eetlepel van het braadvocht verwarmen, bloem erbij mengen en beetje bij beetje de bouillon toevoegen. Langzaam laten koken tot een gebonden saus is ontstaan. Kaas toevoegen en de saus op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. De saus apart bij de kip serveren.