Gemarineerde kippenvleugels

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

5 eetlepels barbecuesaus
2 eetlepels bruine suiker
500 gram kippenvleugels
600 gram ovenfrietjes
300 gram gesneden witte kool
1 schoongemaakte citroen
300 gram peen in dunne reepjes (juliene)
5 eetlepels mayonaise

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de barbecuesaus met de suiker en bestrijk de kippenvleugels ermee. Leg de vleugels in een ovenschaal en bak ze in ± 25 minuten gaar in de oven.

Verdeel de patat over een met bakpapier bedekte bakplaat en schuif de bakplaat halverwege de baktijd van de kip boven in de oven en bak de frites tot de kip gaar is.

Doe ondertussen de kook en wortel in een schaal. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Roer het rasp en de mayonaise door elkaar en voeg citroensap en peper en zout naar smaak toe. Schep om met de kool en de wortel.