Geroosterde gemarineerde kipfilet met rucola en prei

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

2 rode pepers zonder zaadjes gehakt
2 teentjes knoflook gehakt
2 eetlepels gehakte verse peterselie
4 eetlepels olijfolie
4 kipfilets
8 plakken bacon
3 eetlepels wokolie of arachideolie
400 gram prei in ringen
75 gram rucola
50 gram walnoten
1 mespuntje zout
1 mespuntje versgemalen peper

Zo maak je het klaar:

Meng de ingrediënten voor de marinade. Bestrijk de kipfilets ermee en marineer, afgedekt in de koelkast, minimaal 3 uur (of een dag van tevoren).

Haal de kip 20 minuten voor de bereiding uit de koelkast. Wikkel de bacon om de kip. Verhit een grillpan met 1 eetlepel olie en rooster de kip 12-15 minuten. Keer regelmatig om. Verhit intussen de rest van de olie en roerbak hierin de prei, rucola en noten met zout en peper 5 minuten. Serveer de roerbak bij de kip.