Gevulde kip uit de oven

6 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

½ pak gele rijst
1 rode paprika in kleine blokjes
1 bosuitje in stukken van ½ cm
100 gram diepvriesdoperwten
1 sinaasappel schoongemaakt sap en rasp ervan
2 eetlepels verse dille fijngehakt
1 ei losgeklopt
1 kip
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
25 gram boter
200 ml droge witte wijn
200 ml gevogelte fond of kippenbouillon

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 175 ˚C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking . Maak de rijst met een vork los en meng de paprika, bosui, doperwten, sinaasappelrasp, dille en het losgeklopte ei erdoor. Schep dit rijstmengsel in de buikholte van de kip en druk het steeds goed aan. Wrijf de kip aan de buitenkant in met zout en versgemalen peper. Zet de kip in een braadslede en schenk het sinaasappelsap over de kip. Leg hier en daar een klontje boter op de kip. Braad de kip in de oven in 75 tot 90 minuten goudbruin en gaar. Schep er regelmatig wat braadvocht uit de braadslede over. Leg de kip op een schaal en roer de wijn en fond door het braadvocht. Kook dit op het fornuis in tot een lekkere jus. Serveer de kip met frieten, peultjes en een gemengde salade. Geef de jus er apart bij.