Geroosterde drumsticks met bonte rösti

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1 citroen
3 eetlepels mosterd
4 eetlepels olijfolie
8 drumsticks
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 rode paprika zonder zaadjes in blokjes
1 groene paprika zonder zaadjes in blokjes
1 gele paprika zonder zaadhes in blokjes
1 theelepel paprikapoeder
450 gram diepvries rösti

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 220°C. Boen de citroen schoon,  rasp de schil en pers de vrucht. Meng citroenrasp en -sap met mosterd en 2 eetlepels olijfolie. Bestrijk de drumsticks met dit mengsel en leg ze naast elkaar in een braad­slede of ovenschaal. Bestrooi met zout en peper

Zet de kip in het midden van de oven en rooster de drumsticks in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Keer ze af en toe om. Verhit de rest van de olie in een wok of ruime koekenpan. Roerbak hierin de paprikablokjes met paprikapoeder en rösti 5-6 minuten. Serveer de drumsticks op de rösti.