Gevulde kiprolletjes

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

2 schaaltjes kipfilet a la minute
4 zongedroogde tomaatjes
2 zakken panklare spinazie
4 eetlepels olie
1 blikje tomatenpuree
1 teentje knoflook geperst
125 ml crème fraîche
½ zakje verse basilicum fijngesneden
4 cocktailprikkers

Zo maak je het klaar:

Kipfilets beleggen met tomaatje en een handvol spinazie. Kipfilets strak oprollen en vastzetten met cocktailprikker. In een koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en de kipfilets in ± 3 minuten rondom bruin bakken. Tomatenpuree en knoflook door bakvet roeren en 1 minuut meebakken. Crème fraîche toevoegen en saus indien nodig verdunnen met een scheutje water. Rolletjes nog ± 5 minuten laten sudderen tot dat de kip gaar is. Tussentijds omdraaien. In een wok 2 eetlepels olie verhitten en rest van de spinazie in porties ± 5 minuten al omscheppend laten slinken. Saus op smaak brengen met peper en zout, basilicum erdoor roeren. Lekker met gebakken aardappelpartjes.