Hete kip met komkommersalade
4 personen
Benodigdheden:
300 |
gram witte rijst |
2 |
komkommers |
2 |
eetlepels witte wijnazijn |
500 |
gram kipfilet |
2 |
eetlepes olie |
100 |
ml ketjap manis |
50 |
ml ketchup |
3 |
eetlepels pindakaas |
2 |
eetlepels sambal badjak |
1 |
mespuntje zout |
1 |
mespuntje peper |
Zo maak je het klaar:
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schaaf de komkommer in plakjes. Marineer de komkommer in de azijn.
Breng de kipfilet op smaak met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hier in de kipfilet goudbruin. Voeg ketjap, ketchup, en
water toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip in ± 15 minuten.
Roer de pindakaas er door, totdat er een dikke saus ontstaat. Breng de kip op smaak met sambal. Laat dit alles ± 5 minuten zachtjes stoven.
|