Kerrie kipkluifjes

4 personen

Benodigdheden:

12 drumsticks
2 afgestreken lepels bloem
6 eetlepels olie
2 uien
½ glas witte wijn
2 eetlepels kerrie
2 eetlepels gemalen zwarte peper
2 eetlepels mango chutney
2 eetlepels fijngehakte peterselie
¼ liter melk

Zo maak je het klaar:

De drumstick door de bloem wentelen. In een vlamvaste schaal de olie verhitten. De uien schoonmaken en in stukjes snijden. De stukjes ui in de hete olie leggen, de wijn bij het baksel gieten en de stukjes ui 3 minuten zachtjes laten smoren.

Van het vuur af vermengen met de kerrie, chutney en peterselie. De kippenpootjes een uur in dit mengsel laten staan. Daarna goed laten uitlekken en droog deppen. De kippenpootjes in ± 20 minuten in een roosterpan goudbruin bakken. Tijdens het roosteren regelmatig keren, intussen de marinade vermengen met de melk. De kippenpootjes warm of koud opdienen en tijden het eten telkens in de koude saus dippen.