Kip. gebraden in aluminiumfolie of vetvrij papier

4 personen

Benodigdheden:

1 braadkip panklaar
1 mespuntje zout
100 gram boter
3/4 dl olie
1 bosje dragon
1 rol aluminiumfolie of vetvrij papier
dl water

Zo maak je het klaar:

Zout de kop van binnen en leg de takjes dragon in de lichaamsholte. Besmeer ze met boter en doe ± 50 gram boter in de lichaamsholte. Bestrijk een kant van een groot vel vetvrij papier of aluminiumfolie met boter, wikkel dit met de vette kant naar binnen om de kip. Vouw het papier of aluminiumfolie aan de bovenzijde goed dicht met scherpe vouwen; zet de sluiting van het papier vast met paperclips. Bestrijk het rooster met boter of olie, leg hierop de kip en schuif ze in de onderste helft van een hete oven 200°C. Schuif onder de rooster de braadslede. Giet hier het water in en bij eventueel scheuren van het papier of aluminiumfolie het braden te voorkomen, dat de kip op de braadslee druipende boter te donker wordt. Braad de kip in ± 1¼ uur gaar. Verwijder het papier of aluminium folie.