Kip Louisiana

4 personen

Benodigdheden:

1 gegrilde kip
4 eetlepels olie
1 paar draadjes saffraan
1 theelepel zout
½ kopje maïs korrels
½ kopje doperwten
1 tomaat
4 eetlepels wiskey
2 eetlepels cognac
30 gram boter
1 dl roomsaus

Zo maak je het klaar:

De kip in achten verdelen en de grote botten eruit halen. In de hete olie de stukken kip opwarmen. Saffraandraadjes en zout erover strooien. Na 3 minuten de uitgelekte maïskorrels en de doperwtjes toevoegen, deksel op de pan leggen en het geheel nog een paar minuten op een laag vuurtje laten staan. De tomaat in plakjes snijden. De inhoud van de pan flamberen met de whisky en cognac, de plakjes tomaat in een pan leggen en de boter door het braadvocht roeren. Tenslotte de romige saus erdoor roeren en het gerecht dadelijk op de warme borden serveren.