Kip uit de braadpan

4 personen

Benodigdheden:

6 kleine vastkokende aardappelen
1 bosje fijne worteltjes
1 teentje knoflook
2 takjes verse oregano
4 kipfilets
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
½ theelepel paprikapoeder
2 eetlepels olijflolie
3/4 dl bouillonpoeder

Zo maak je het klaar:

De oven voorverwarmen op 200°C. De aardappels schillen en wassen en in de lengte in vieren snijden. Het loof van de wortels halen, de wortels wassen en in niet te grote stukken snijden.

De knoflook pellen en fijnhakken. De oregano wassen en droogdeppen, een paar blaadjes apart houden en de rest fijnsnijden.

Het vlees wassen, droogdeppen en op smaak brengen met zout en peper en paprikapoeder.

De olie in de braadpan verhitten. De filets daarin op een matig vuur ± 2 minuten per kant bruin bakken. Uit pan nemen en warm houden. Aardappels, wortels, knoflook en oregano in achtergebleven olie op matig vuur onder regelmatig roeren 5 minuten stoven. De bouillon toevoegen in het braadvocht en daarmee verdunnen. Het vlees op de groente leggen en de deksel op de pan doen. In de oven (gas 3-4, hete lucht 180°C) in ± 25 minuten gaar laten worden. Garneren met oreganoblaadjes.