Kip, ui en aardappels uit de oven

4 personen

Benodigdheden:

4 kippenbouten
1 busje grof zeezout
1 mespuntje versgemalen peper
3 eetlepels olie
1 kilo franceline aardappelen (met rode schil)
4 rode uien
1 eetlepel karwijzaad

Zo maak je het klaar:

Oven voorverwarmen op 200°C. Kippenbouten licht bestrijken met 1 eetlepel olie en bestrooien met zout en peper.

Aardappels schoonboenen en in grove stukken snijden. Ui en sjalot pellen. rode ui in partjes snijden, grote sjalotten halveren. In braadslee ui, sjalot en aardappels omscheppen met 2 eetlepels olie, knoflook, karwijzaad, zout en peper en rest van de olie. Kippenbouten op groente leggen.

Braadslee in midden van oven schuiven. Kip en groente in ± 45 minuten gaar en bruin roosteren. Groente af en toe omscheppen, tussentijds eventueel vrijkomend vocht uit braadslee scheppen. Lekker met een groene salade.