Kipfilet lucullus

4 personen

Benodigdheden:

4 verse kipfilets
1 mespuntje peper
1 mespuntje zout
40 gram bloem
2 eetlepels olie
1 eetlepel kippenbouillon
1 glas port
60 gram hazelnoten
½ theelepel paprikapoeder
500 gram appelen
20 gram boter
1 citroen

Zo maak je het klaar:

Op een bord, peper, zout en de bloem door elkaar mengen en daar de filets doorheen halen. Olie en boter in koekenpan doen en op hoog vuur verhitten. Daarna de filets aan beide kanten in 12 minuten gaar bakken. Uit de pan halen en op een schaal warm houden. De braadjus met port en kippenbouillon opnieuw aan de kook brengen. Gemalen hazelnoten al roerend in de pan 5 minuten meekoken, totdat er een lichtromige saus ontstaan is. Op smaak brengen met zout peper en paprika. De appels schoonmaken en in dunne schijfjes snijden. De schijfjes 5 minuten in boter bakken en met citroenspa bedruipen en als garnering bij de kipfilet opdienen.