Kip met geroosterde wintergroente

4 personen

Benodigdheden:

1 hele kip
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
4 eetlepels olijfolie
1 citroen
2 winterwortelen
2 rode uien
250 gram knolselderij
3 tenen knoflook
4 aardappelen
1 eetlepel gehakte tijm

Zo maak je het klaar:

Haal de kip 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de kip aan de binnen en buitenkant met zout en peper. En bestrijk het met twee eetlepels olijfolie. Boen de citroen schoon, halveer deze en stop een helft van de citroen in de buikholte van de kip. Pers de andere helft van de citroen uit. Leg de kip in de ovenschaal of braadslee en zet deze 15 minuten in het midden van de oven. Schrap de winterwortelen en snij deze in dikke plakken. Maak de ui schoon en snij deze in partjes. Was de knolselderij en schil in repen. Pel de knoflook en hak dit. Was en schil de aardappelen en snij ze daarna in partjes. Roer alle ingrediënten goed door elkaar en verdeel dit rond de kop. Besprenkel het geheel met de olijf olie en de citroensap. Strooi nog wat zout en peper over de groen en gaar de kip ± 45 minuten in de oven. Schep halverwege de groente om.