Kippenpoten in tomaten tapenade

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

4 kippenpoten zonder rugstuk
2 eetlepels zongedroogde tomaten tapenade
600 gram iets kruimige aardappelen
3 eetlepels olijfolie
7,5 gram rozemarijn
1 courgette in plakken
250  gram cherrytomaatjes
1 potje zwarte olijven zonder pit

Zo maak je het klaar:
 
Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de kippenbouten in met de tapenade. Leg ze in een braadpan en bak ze 10 minuten in de oven.

Snij ondertussen de ongeschilde aardappelen in dunne partjes. Schep ze om met de olie en peper en zout naar smaak. Voeg aan de kippenpoten in de braadpan, leg de takjes rozemarijn ertussen en bak nog 20 minuten.  Leg de plakken courgette tussen de aardappelen en kip en verdeel de tomaten in de olijven erover. Bak het geheel nog ± 15 minuten.