Kipkarbonades met kaneel en komijn
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
500
|
gram kipkarbonades door de helft gesneden |
1 |
mespuntje zout |
1 |
mespuntje peper |
3 |
eetlepels olijfolie |
2 |
uien in partjes |
2 |
teentjes knoflook |
400 |
ml kippenbouillon van tablet |
1 |
klein kaneelstokje |
1 |
eetlepel honing |
1 |
eetlepel gemalen koriander |
1 |
theelepel gemalen komijn |
100 |
gram gedroogde pruimen zonder pit |
2 |
eetlepels peterselie |
Zo maak je het klaar:
Bestrooi de kipkarbonades met zout en peper en bak ze lichtbruin in de olijfolie. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze even mee.
Giet de bouillon erbij en voeg het kaneelstokje, koriander, komijn en pruimen toe.
Stoof dit zachtjes 20 minuten. Verwijder het kaneelstokje. Bestrooi het gerecht met peterselie.
|