Kip met gesmoorde paksoi en rijst
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
300 |
gram witte rijst |
50 |
gram ongezouten pinda’s |
500 |
gram kipfilet |
½ |
bakje gemalen kokos |
6 |
eetlepels zonnebloemolie |
1 |
paksoi |
1 |
ui in halve ringen |
100 |
ml water |
100 |
gram boemboe sajoer groente |
Zo maak je het klaar:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Maal ondertussen de pinda’s en de kokos 10 seconden in de keukenmachine. Doe het mengsel in een diep bord.
Verwarm de oven voor op 150°C. Snijd de kipfilet in stukken, bestrooi met peper en zout en haal het door het pinda kokos mengsel. Verhit vier eetlepels olie in een wok en bak hierin de kip in 2 minuten rondom bruin.
Doe de kip in de ovenschaal en laat de kip 15 minuten verder garen in de oven.
Snij ondertussen de paksoi in stukken, houd het groen apart.
Verhit de rest van de olie in de wok en bak hier in de ui op een hoog vuur in 2 minuten.
Voeg de boemboe en 100 ml water toe en breng het geheel aan de kook. Voeg het witte deel van de paksoi toe en laat het 10 minuten smoren. Voeg het groen toe van de paksoi en schep alles goed door elkaar, zodat het groen iets slinkt. Verdeel de rijst en de gesmoorde groente over vier diepe borden en leg de kip er op. Bestrooi het met de rest van het kokos-pindamengsel.
|