Kip gestoofd in witte wijn met sinaasappel en selderij

4 personen
(hoofdgerecht)  

Benodigdheden: 

1 sinaasappel
500 gram kipfilet in brede repen
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
50 gram boter
1 eetlepel olijfolie
4 sjalotjes gesnipperd
400 ml witte wijn
200 gram kastanjechampignons
1 mespuntje kerriepoeder
125 ml crème fraîche
1 eierdooier
2 eetlepels bladselderij gehakt

Zo maak je het klaar:
 
Boen de sinaasappel schoon. Snijd de sliertjes van de schil en pers de vrucht. Bewaar de sliertjes van de sinaasappel. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie en de helft van de boeter en bak hierin de kipfilet goudbruin. Bak de sjalotjes even mee. Giet de wijn er bij en stoof het geheel ± 15 minuten. Verwarm de rest van de boter en bak hierin de champignons met de kerriepoeder. Voeg het sinaasappelsap toe. Meng de crème fraîche, eierdooier en wat stoofvocht van de kip. Roer dit mengsel zonder te koken door het stoofvocht tot een lichtgebonden saus. Schep de champignons en selderij erdoor.

Garneer met de sliertjes sinaasappel.