Kipfilethaasjes met pittige olijven en oven aardappelen
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
800 |
gram vastkokende aardappelen |
2 |
uien in parten |
4 |
eetlepels olijfolie |
500 |
gram tomaten gehalveerd |
345 |
gram kipfilethaasjes |
150 |
gram pittige olijven |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappels met schil en boen het zand eraf. Snijd de ongeschilde aardappelen in partjes
Schep de aardappelen op een met bakpapier bekleedde bakplaat om met de ui en 2 eetlepels olie. Bestrooi met zout naar smaak. Rooster de aardappelen met ui in ± 40 minuten goudbruin en gaar. Leg na 20 minuten de tomaatjes ertussen.
Bak de kipfilethaasjes in ± 8 minuten goudbruin en gaar. Voeg de olijven, peper en zout toe en laat het geheel nog eens 2 minuten bakken. Verdeel de aardappel met de ui en tomaat en de kipfilethaasjes over de borden.
|