Kipfilethaasjes met pittige olijven en oven aardappelen

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

800 gram vastkokende aardappelen
2 uien in parten
4 eetlepels olijfolie
500 gram tomaten gehalveerd
345 gram kipfilethaasjes
150 gram pittige olijven

Zo maak je het klaar:
 
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappels met schil en boen het zand eraf. Snijd de ongeschilde aardappelen in partjes
Schep de aardappelen op een met bakpapier bekleedde bakplaat om met de ui en 2 eetlepels olie. Bestrooi met zout naar smaak. Rooster de aardappelen met ui in ± 40 minuten goudbruin en gaar. Leg na 20 minuten de tomaatjes ertussen.

Bak de kipfilethaasjes in ± 8 minuten goudbruin en gaar. Voeg de olijven, peper en zout toe en laat het geheel nog eens 2 minuten bakken. Verdeel de aardappel met de ui en tomaat en de kipfilethaasjes over de borden.