Kip gevuld met kruiden
4 personen
(bijgerecht)
Benodigdheden:
1 |
hele kip |
1 |
citroen schoongeboend |
15 |
gram rozemarijn |
15 |
gram tijm |
6 |
teentjes knoflook gepeld |
6 |
eetlepels olijfolie |
Zo maak je het klaar:
Laat de kip op kamertemperatuur komen. Verwijder het elastiek. Verwarm de oven voor op 175°C. Bestrooi de kip met peper en zout. Snijd de citroen in 4 parten. Vul de holte van de kip met de citroen, takjes rozemarijn en tijm en knoflook.
Verhit de olie in een braadpaan en bak de kip in 8 minuten rondom goudbruin. Zet het vuur uit. Draai de kip met de borst naar beneden. Zet de pan ± 75 minuten in het midden van de oven. Bedruip de kip elke 20 minuten met het braadvet. Draai na ± 60 minuten de kip om. Controleer regelmatig de gaarheid.
Neem de kip uit de oven en laat 15 minuten rusten in de pa met de deksel erop.
|