Kip gevuld met kruiden

4 personen
(bijgerecht)
 
Benodigdheden:  

1 hele kip
1 citroen schoongeboend
15 gram rozemarijn
15 gram tijm
6 teentjes knoflook gepeld
6 eetlepels olijfolie

Zo maak je het klaar:
 
Laat de kip op kamertemperatuur komen. Verwijder het elastiek. Verwarm de oven voor op 175°C. Bestrooi de kip met peper en zout. Snijd de citroen in 4 parten. Vul de holte van de kip met de citroen, takjes rozemarijn en tijm en knoflook.
Verhit de olie in een braadpaan en bak de kip in 8 minuten rondom goudbruin. Zet het vuur uit. Draai de kip met de borst naar beneden. Zet de pan ± 75 minuten in het midden van de oven. Bedruip de kip elke 20 minuten met het braadvet. Draai na ± 60 minuten de kip om. Controleer regelmatig de gaarheid.

Neem de kip uit de oven en laat 15 minuten rusten in de pa met de deksel erop.