Kipfilet met roergebakken andijvie

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

800 gram aardappelen, geschild en in blokjes
4 eetlepels olijfolie
400 gram kipfilet in 8 stukken
2 theelepels paprikapoeder
1 ui in dunne partjes
2 eetlepels mosterd
1 krop andijvie in repen van 4 cm

Zo maak je het klaar:
 
Kook de aardappelblokjes in 3 minuten beetgaar en laat ze in een vergiet uitlekken.
Wrijf de kipfilets in met zout, peper, paprikapoeder en mosterd en bak ze in een koekenpan met 2 eetlepels olie rondom bruin.
Voeg 150 ml water toe en laat de kip in 15 minuten gaar worden. Laat et vocht verdampen en keer de kip regelmatig.
Roerbak de ui en de aardappelblokjes in een wok met 2 eetlepels olie in 4 minuten bruin. Schep de andijvie erdoor en laat de bladeren al omscheppend slinken. Breng op smaak, met zout en peper, Serveer de kip met de roergebakken andijvie en aardappeltjes.