Kiprolletjes met tomaat

4 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden: 

65 gram pijnboompitten
4 kipfilets
2 teentjes knoflook fijngesneden
3 eetlepels blanke rozijnen
1 theelepel oregano
50 gram Pecorine Roman (kaas) geraspt
4 eetlepels olijfolie
1 bakje romaatjes gehalveerd
8 cocktailprikkers

Zo maak je het klaar:
 
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de kipfilets overlangs door zodat het twee dunne filets worden. Bedek met vershoudfolie en sla plat met een deegroller. Verwijder het folie. Hak de pijnboompitten klein en meng met de knoflook, rozijnen, oregano, kaas, peper en zout.
Verdeel over de kip en rol deze op. Zet vast met een prikker.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kiprolletjes 5 minuten. Laat met de deksel schuin op de pan ± 10 minuten zachtjes gaar worden. Voeg de laatste 2 minuten de romaatjes toe.