Kippotje met champignons en minikriel

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

1 pot krachtbouillon kipfilet
375 gram kipfilets
450 gram minikrieltjes
4 afbakbroodjes bruin
2 dunne winterpenen
400 gram champignonroerbakmix
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel kerriepoeder

Zo maak je het klaar: 

Krachtbouillon met 2 potten water aan de kook brengen. Kipfilets toevoegen en kip in 15 minuten zachtjes gaarkoken. Na 10 minuten minikriel toevoegen en 5 minuten meekoken. Kipfilet uit bouillon scheppen. Petit pain in voorverwarmde oven afbakken volgens aanwijzingen op verpakking. Wortelen schoonmaken en in schuine plakjes snijden. 2 eetlepels groene groenten uit roerbakmix achterhouden. Olijfolie in grote pan verhitten en wortel 3 minuten roerbakken. Champignonroerbak toevoegen en 2 minuten meebakken. Kerriepoeder, bouillon en minikriel toevoegen en ± 5 minuten laten pruttelen. Kip met 2 vorken in stukken verdelen. Kip door groentemengsel scheppen en over 4 grote kommen verdelen, bestrooien met groene groenten en serveren met petit pain.