Kruidige kip met tomaten

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

1 hele scharrel of maïskip
2 theelepels grof zout
2 theelepels versgemalen peper
2 eetlepels boter of olijfolie
4 teentjes knoflook geperst
2 takjes salie gehakt
2 takjes rozemarijn gehakt
2 takjes tijm
½ citroen het sap en rasp ervan
1 kilo trostomaten

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200ºC. Spoel de kip van binnen en buiten af met koud water en dep hem goed droog met keukenpapier. Maak een pasta van de boter of olie, de kruiden en de citroen en wrijf hiermee de kip van binnen en van buiten in. Doe de kip in de braadzak en maak de zak goed dicht met de bijgeleverde clip. Leg de kip in een braadslee.
Bak de kip in de oven in 1,5 uur gaar. Leg de hele tomaten rond de kip in de braadslee en besprenkel ze met een beetje olie. Knip de zak open en laat nog 15 minuten  bakken. Haal de kip uit de zak en snijd hem in stukken, giet de jus bij de tomaten en serveer dit bij de kip.