Kip uit de oven met sinaasappel en venkel

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

1 kip van ± 1,2 kg
1 mespuntje zout
1 mespuntje versgemalen peper
theelepel paprikapoeder
citroen
sinaasappel
eetlepel. olijfolie
venkelknollen, zonder het groen, in parten
grote aardappelen, schoongeboend en in lange parten
eetlepel. gehakte verse rozemarijn
teentjes knoflook, gehalveerd

Zo maak je het klaar:  

Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi de kip, inclusief de buikholte, met zout en peper. Bestrooi de buitenkant van de kip met paprikapoeder en wrijf dit even in. Boen de citroen en sinaasappel schoon. Halveer de citroen en leg de helften in de buikholte van de kip. Verdeel de sinaasappel met schil in parten. Leg de kip in de braadslede of ovenschaal. Giet de olijfolie over de kip. Leg de sinaasappel, venkel, aardappelen, rozemarijn en knoflook erbij. Braad de kip, afgedekt met aluminiumfolie 50 minuten en daarna nog 20 minuten zonder folie