Kipkarbonade met citroen, tijm en honing

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

4 kipkarbonades
2 mespuntje zout
1 mespuntje  versgemalen peper
eetlepels. olijfolie
teentjes knoflook, gehakt
teentjes knoflook, gehalveerd
eetlepels. gehakte verse tijm
eetlepel. sherry
eetlepel. sojasaus of ketjap manis
eetlepel. honing
100 ml kippenbouillon
citroen, schoongeboend, in plakken
lente-uitjes, in ringen

Zo maak je het klaar: 

Bestrooi de kipkarbonades met zout en peper. Verhit de olijfolie en bak hierin de kip rondom goudbruin. Voeg de knoflook en tijm toe en bak deze even mee. Voeg de sherry, sojasaus en honing toe, stoof even en laat iets indikken. Giet de bouillon erbij, leg de citroenplakken op de kip en gaar nog 15 minuten met deksel. Strooi de bosui voor het serveren over de kip.