Kip in het pannetje

4 personen
(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

4 eetlepels olijfolie
1 grote ui gesnipperd
1 stengel bleekselderij gesnipperd
2 teentjes knoflook gehakt
2 laurierblaadjes
100 gram serranoham in reepjes
4 kipkarbonades
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
250 ml rosé
2 tomaten in blokjes
400 gram diepvriesdoperwten ontdooid
2 eetlepels peterselie gehakt

Zo maak je het klaar: 

Verwarm de olie in een grote hapjespan en fruit de ui en bleekselderij ± 5 minuten. Voeg de knoflook, laurier en hamreepjes toe en bak nog enkele minuten zachtjes mee. Bestrooi de stukken kip met zout en peper en bak ze mee tot ze aan beide kanten een beetje bruin zijn. Voeg de wijn en tomaten toe en laat aan de kook komen. Leg het deksel op de pan en stoof de kip in ± 40 minuten zachtjes gaar. Voeg de doperwten en peterselie toe, schep even om en laat nog 10 minuten verder stoven. Breng op smaak met zout en peper.