Poulet a la bonne femme

4 personen
 
Benodigdheden :
 

1 braadkip (panklaar)
100 gram boter
200 gram zeer kleine worteltjes
100 gram zeer kleine uitjes
100 gram magere buikspek
30 gram kleine aardappeltjes
200 gram doperwten
100 gram kleine champignons
1 bosje peterselie

Zo maak je het klaar:
 
Maak de boter heet, braad de kip in een gesloten pan half gaar en bruin in ± ½ uur. Doe de kip over in een vuurvast schotel. Voeg weinig water zout, de lichtgebakken worteltjes, uitjes, aardappeltjes, champignons en dobbelsteentjes spek toe. Zet de schotel gesloten in het midden van een matig warme oven en laat alles in ± ½ uur gaar worden. Voeg een paar minuten voor het uit de oven nemen  de doperwten toe en laat ze warm worden. Verdeel de kip in stukken, leg ze op een verwarmde schaal, en bedek ze met de groente en aardappelen. Garneer met een toefje peterselie.