Pittige kipschotel
4 personen
Benodigdheden:
300 |
gram basmarijst |
1 |
ui |
1 |
schaaltje kipfilethaasje (350 gram) |
2 |
doosjes Patak's tikka Masala Currypasta Koriander & Citroen |
125 |
ml volle yoghurt |
1 |
teentje knoflook |
6 |
eetlepels zonnebloemolie |
2 |
zakken panklare spinazie |
Zo maak je het klaar:
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Ui pellen en snipperen. Kip mengen met currypasta en helft van yoghurt. In braadpan ui in 4 eetlepels olie in ± 1 minuut fruiten. Kip met currymengsel door ui scheppen, ± 5 minuten roerbakken en 300 ml water toevoegen. Geheel ± 15 minuten laten sudderen. Knoflook pellen. In wok rest van olie verhitten. Spinazie delen toevoegen. Knoflook erboven uitpersen en al omscheppend laten slinken. Voor serveren rest van yoghurt door kipmengsel roeren. Kipschotel serveren met rijst en roergebakken spinazie.
|