Pikant gevulde kiprolletjes

4 personen
 
Benodigdheden:  

4 stukken kipfilet
100 gram zwarte olijven
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 bosje raapstelen
100 gram dunne katenspek in dunne pakjes
20 gram boter
2 deciliter kippenbouillon
3 grote tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd en in kleine blokjes snijden.

Zo maak je het klaar:

Kipfilets tussen plasticfolie plat slaan. Olijven pureren en met peper en 2 eetlepels olie tot smeuïg mengsel roeren. Olijfmengsel over kip bestrijken. Raapsteel blaadjes en katenspek op olijvenmengsel leggen. Kipfilet oprollen met keukentouw vastbinden. Boter met 2 eetlepels verhitten en kiprolletjes hierin rondom bruin bakken. Bouillon erbij schenken en rolletjes in ± 15 minuten gaar bakken. Kip uit de pan nemen en warm houden. In achtergebleven  braadvocht tomatenblokjes  ± 10 minuten stoven. Tomatensaus op smaak brengen met zout en peper. Rolletjes in dikke plakken gesneden serveren met tomatensaus.