Pakketje van kip in filodeeg

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

400 gram kipfilets, in brede repen
1 limoen het sap ervan
1 mespuntje zout
1 mespuntje versgemalen peper
teentjes knoflook, in plakjes
1 cm gember, geschild en geraspt
pak filodeeg, diepvries
2 eetlepels gesmolten boter
1/2  bosje koriander, grof gehakt

Zo maak je het klaar:

Schep in een kom de kip om met limoensap, zout en peper, knoflook en gember en laat een uurtje marineren. Verwarm de oven voor op 220°C. Ontdooi ondertussen het deeg in de verpakking en spreid vier vellen uit. Bestrijk deze met wat gesmolten boter en leg hier weer 4 vellen bovenop. Bestrijk deze weer met boter. Snijd de laatste 2 vellen doormidden en leg deze erbovenop. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en verdeel de repen over de vier stukken deeg. Bestrijk de randen van het deeg met boter en bestrooi de kip met de koriander. Vouw of rol de pakketjes dicht en leg ze met de naad naar onderen op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de pakketjes goed met de laatste boter en maal er wat peper en zout over. Bak de pakketjes in ± 25 minuten gaar en bruin.

Lekker met rijst en roergebakken bloemkool.