Pikante kip met groenteroerbak

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:
 

600 gram kipdrumsticks
3 eetlepels olie
3 uien
100 ml woksaus Szechuan
300 gram witte rijst
400 gram groentemix
3 tomaten in partjes
125 gram taugé

Zo maak je het klaar:

Dep de drumsticks droog. Verhit in een wok of braadpan 2 eetlepels olie en bak hierin de drumsticks rondom goudbruin. Snipper 1 ui fijn, schep deze bij de kip in de pan en fruit goudbruin. Voeg de woksaus en 150 ml kokend water toe, dek de pan af en stoof de kip zachtjes gaar in ±. 20 minuten. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de groentemix in kokend water 6 minuten. Snipper de overgebleven uien grof, fruit ze in een koekenpan in 1 eetlepel olie, schep de gekookte groentemix, de tomaten en de taugé erbij en roerbak 3 minuten. Stap 3 Serveer de pikante kip met de groenteroerbak en de rijst.