Bietencouscous met kip en feta

 4 personen

(hoofdgerecht)

 Benodigdheden:

300 gram couscous
300 gram kipfilet in reepjes
6 eetlepels olijfolie
500 gram gekookte bietjes geschild
1 citroen schoongeboend
20 gram platte peterselie fijngesneden
100 gram feta kaas in blokjes

Zo maak je het klaar:

Doe de couscous met zout naar smaak in een grote schaal. Schenk er 250 ml kokend water bij en laat de couscous 10 minuten afgedekt wellen. Bestrooi ondertussen de kip met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de kip in 5 minuten goudbruin en gaar. Snijd de bietjes in blokjes van 1 x 1 cm. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schep de couscous om met de kip, 4 eetlepels olie, het rasp, sap, de peterselie en kaas. Breng op smaak met peper en zout. Schep tot slot de bietjes erdoor.