|
Siciliaanse couscous
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
300 |
gram couscous |
2 |
eetlepels citroen schil goed schoongemaakt |
5 |
eetlepels olijfolie |
1 |
ui gesnipperd |
2 |
aubergine in blokjes |
3 |
eetlepels rozijnen |
2 |
blikjes tonijnstukken in zonnebloemolie |
15 |
gram munt alleen de blaadjes |
Zo maak je het klaar:
Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Rasp de gele schil van 1 citroen en halveer de vrucht. Snij de andere
citroen in partjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan. Fruit de ui 1 minuut, voeg de aubergine toe en bak deze nog 1 minuut mee. Zet het vuur laag.
Voeg het citroenrasp en de rozijnen toe. Knijp de citroenhelften boven de pan uit; houd een zeefje onder de citroenen op de pitjes op te vangen.
Voeg 50 ml water toe en stoof d aubergine met de deksel op de pan in 6 minuten gaar.
Roer de couscous met een vork los. Schep de couscous en de tonijn door de aubergine, verwarm het geheel nog 1 minuut.
Snij de munt in reepjes en meng met de rest van de olie door de couscous. Breng op smaak met peper en zout.
|