Siciliaanse couscous

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

300 gram couscous
2 eetlepels citroen schil goed schoongemaakt
5 eetlepels olijfolie
1 ui gesnipperd
2 aubergine in blokjes
3 eetlepels rozijnen
2 blikjes tonijnstukken in zonnebloemolie
15 gram munt alleen de blaadjes

Zo maak je het klaar:

Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Rasp de gele schil van 1 citroen en halveer de vrucht. Snij de andere
citroen in partjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan. Fruit de ui 1 minuut, voeg de aubergine toe en bak deze nog 1 minuut mee. Zet het vuur laag.
Voeg het citroenrasp en de rozijnen toe. Knijp de citroenhelften boven de pan uit; houd een zeefje onder de citroenen op de pitjes op te vangen.
Voeg 50 ml water toe en stoof d aubergine met de deksel op de pan in 6 minuten gaar.
Roer de couscous met een vork los. Schep de couscous en de tonijn door de aubergine, verwarm het geheel nog 1 minuut.
Snij de munt in reepjes en meng met de rest van de olie door de couscous. Breng op smaak met peper en zout.