Tuinerwten-couscous

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

300 gram couscous
2 theelepels gemalen komijn
3 theelepels paprikapoeder
450 gram diepvries tuinerwten
6 eetlepels olijfolie
4 kipsauzijcen
1 citroen schoongeboend
2 rode paprika's in blokjes
3 theelepels zout
500 ml kokend water

Zo maak je het klaar:

Doe de couscous in een schaal met de komijn, paprikapoeder, de bevroren tuinerwten en 3 theelepels zout. Schenk er 500 ml kokend water bij.

Roer het geheel goed door elkaar en laat het geheel wellen.

Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de saucijzen in 15 minuten gaar en bruin.

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

Voeg het rasp, het spa en de rest van de olie toe aan de couscous. Meng de paprika erdoor en verdeel de couscous en de saucijzen over de borden.