Ajam smoor met cashewnoten en spinazie met sambal en ketjap

4 personen

Benodigdheden:

400 gram witte rijst
400 gram kipfilet
1 scheutje wokolie
1 bakje boemboe voor ajam smoor
pak diepvriesspinazie ontdooid
75 gram ongezouten cashewnoten
1 theelepel sambal badjak
1 theelepel ketjap manis

Zo maak je het klaar:

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ± 8 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met de deksel erop nog 2 minuten laten staan.

Snij de kipfilet in reepjes, Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes in ± 3 minuten.

Voeg 200 ml water en de boemboe toe, Goed mengen en 10 minuten laten pruttelen. Bestrooi het met cashewnoten.

Verhit ondertussen een scheutje olie in de koekenpan of in een andere wok.

Voeg de uitgelekte spinazie toe en wok deze 2 minuten. Voeg de sambal en een scheutje ketjap naar smaak toe en bak deze 2 minuten mee.

Verdeel de ajam smoor met cashewnoten over 4 borden, schep de gewokte spinazie ernaast. Serveer de rijst er apart bij.