Bami Goreng

4 personen

Benodigdheden:

250 gram mienestjes
1 zakje mix voor bami goreng
300 gram hamlappen
2 teentjes knoflook
1 flesje wokolie
500 gram bami groentepakket
4 eetlepels ketjap manis
3 theelepels sambal

Zo maak je het klaar:

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in ± 12 minuten klaar. Afgieten in de vergiet en goed uit laten lekken. 

Meng ondertussen de mix Bami goreng met 1 dl koken water en laat het tenminste 10 minuten staan.

Snijd de hamlapjes in kleine blokjes.

Pel en snijd de knoflook fijn.

Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.

Voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesblokjes in ± 3 minuten. Roer de gewelde mix erdoor.

Voeg de bamigroenten en de knoflook toe en roerbak ze 5 minuten mee. Voeg vervolgens de ketjap en de sambal (hoe meer, hoe heter), toe, schep de goed uitgelekte mie erdoor en roerbak nog 3 minuten.

Schep de bami goreng op 4 borden.