Bami special
4 personen Benodigdheden:
Voor de garnering:
Zo maak je het klaar: Kook de mie, zoals op de verpakking staat aangegeven, in water met zout. Was de groenten en snijd die, als dat nodig is klein. Snipper ook een ui. Snijd vervolgens het varkensvlees in kleine stukjes, bestrooi ze met zout en bak ze in de olie goed bruin. Doe hier de gesnipperde ui bij en bak die door tot ze gaan kleuren. Voeg er vervolgens de gewassen en goed uitgelekt groenten aan toe en bak dit nog even door. Niet te lang, want de groenten moeten lekker knapperig blijven. Daarna voegt u er de mix voor de bami bij en laat die enkele minuten meebakken. Tot slot gaat ook de afgekoelde mie erbij en u laat het geheel nu steeds goed roerende ± 10 minuten doorbakken. U kunt het gerecht op smaak maken met ketjap en zout. Garneer het met gebakken ei of reepjes omelet atjar tjampoer, kroepoek en mango chutney.
|