Bami met ham ei en satésaus

4 personen

Benodigdheden:

4 eieren
300 gram roerbakmie
1 pakket nasi groente
½ pot satésaus
3 eetlepels olie
200 gram hamblokjes
3 eetlepel ketjap manis
4 eetlepels atjar tampoer

Zo maak je het klaar:

Eieren in 8 minuten hard koken en onder koud stromend water afspoelen. Intussen mie 2 minuten voorkoken, afspoelen in in vergiet laten uitlekken. tomaat uit bamipakket in partjes snijden. Peper fijnsnijden, naar wens zaadjes verwijderen (= minder pikant) Eieren pellen en in partjes snijden. Satésaus volgens gebruiksaanwijzing bereiden. In wok olie verhitten en groenten (behalve tomaat) al omscheppend in ± 5 minuten beetgaar bakken. Mie en ham erdoor scheppen en nog 3 minuten meebakken. tot gerecht goed warm is. Op smaak brengen met ketjap, zout en peper Bami op schaal leggen  en garneren met ei, tomaat en atjar tjampoer. Satésaus er apart bij serveren.