Bami goreng met kipsaté

4 personen

Benodigdheden:

250 gram mienestjes
500 gram kipfilet
4 eetlepels olie
1 kuipje boemboe ajam saté
500 gram nasi of bami groente
1 komkommer
1 kuipje boemboe voor bami goreng
200 ml water

Zo maak je het klaar:

De mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking koken.

Kipfilet in blokjes snijden. In een braadpan 2 eetlepels olie verhitten en de kipfilet rondom bruin bakken.

Water en boemboe ajam aan de saté toevoegen en dit alles goed doorroeren,

Laat dit ± 15 minuutjes goed doorsudderen.

In een wok de rest van de olie verhitten en de groente ± 3 minuten laten bakken.

De komkommer wassen en in plakjes snijden.

De Boemboe voor bami door de groenten roeren en 50 ml water toevoegen. Dit alles nog is ± 5 minuten laten verwarmen.

Mie door de groente scheppen en over de borden verdelen. Kipsaté en plakjes komkommer serveren. Lekker met kroepoek, sambal en atjar.