Babi ketjap met Chinese kool en rijst

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

300 gram witte rijst
1 rode peper
4 eetlepels olie
300 gram hamlappen in reepjes
3 teentjes knoflook fijngesneden
3 cm verse gember geraspt
100 ml ketjap manis
1 Chinese kool in reepjes

Zo maak je het klaar:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de groene steelaanzet van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de reepjes vlees in 3 minuten. bruin. Voeg de rode peper, 2 tenen knoflook en gember toe en bak 1 min. mee. Voeg de ketjap toe en laat 6 minuten. op laag vuur gaar worden. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de rest van de knoflook en de Chinese kool 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de babi ketjap en de rijst over kommen. Serveer met de kool.