Bami met satéschnitzel

4 personen
 
Benodigdheden:

350 gram bami
75 gram gerookte spekblokjes
1 teentje knoflook
2 preien
1 rode peper
150 gram witte kool gesneden
2 takjes selderij
1 scheutje olie om in te bakken
1 theelepel trassi
1 theelepel laospoeder
1 scheutje ketjap
1 mespuntje sambal
4 satéschnitzels
2 dl satésaus kant en klaar
1 zakje gefrituurde Indonesische uitjes

Zo maak je het klaar:  

Kook de bami beetgaar in ruim kokend water met zout.
Bak in een wok het spek knapperig. Hak de knoflook fijn en snijd prei en peper in stukjes. Voeg dit bij het spek. Voeg ook de kool en de fijngehakte selderij erbij. Verkruimel de trassi en bak die samen met de laos mee: bak ze even kort in een hoekje van de pan en meng ze dan door het spek-groentemengsel. Laat de bami uitlekken en meng groente en bami goed door elkaar. Breng het op smaak met zout, ketjap en sambal.
Bak intussen de schnitzels gaar en knapperig in ± 4 minuten per kant. Verwarm de satésaus. Schep de bami in diepe borden, leg de satéschnitzels erop, schep daar wat saus op en garneer met wat gebakken uitjes.