Bahmi met verse gember, gehakt en shii-take

3 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

250 gram mienestjes
250 gram shii-takes
1 flesje wokolie
50 gram verse gemberwortel
400 gram gehakt
6 eetlepels gembersiroop
600 gram gesneden prei
1 bakje boemboe bahmi goreng

Zo maak je het klaar:

 
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd de shii-takes in vieren. Schil de gemberwortel en snijd de wortel eerst in plakjes van ± 2 cm dikte en vervolgens in reepjes.
Verhit een wok voeg een scheutje olie toe en wok de gemberwortelreepjes 2 minuten. Voeg het gehakt toe en wok dit 5 minuten. Voeg de shii-takes toe en wok 1 minuut mee. Voeg de prei toe en wok alles nog eens 3 minuten.

Voeg  ½ dl water en de boemboe toe, meng alles goed door elkaar. Schep de mie erdoor en wok het nog eens 2 minuten. Schep de gembersiroop door de bahmi. Verdeel de bahmi over 4 grote kommen.