Bahmi met verse gember, gehakt en shii-take
3 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
250 |
gram mienestjes |
250 |
gram shii-takes |
1 |
flesje wokolie |
50 |
gram verse gemberwortel |
400 |
gram gehakt |
6 |
eetlepels gembersiroop |
600 |
gram gesneden prei |
1 |
bakje boemboe bahmi goreng |
Zo maak je het klaar:
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd de shii-takes in vieren. Schil de gemberwortel en snijd de wortel eerst in plakjes van ± 2 cm dikte en vervolgens in reepjes.
Verhit een wok voeg een scheutje olie toe en wok de gemberwortelreepjes 2 minuten. Voeg het gehakt toe en wok dit 5 minuten. Voeg de shii-takes toe en wok 1 minuut mee. Voeg de prei toe en wok alles nog eens 3 minuten.
Voeg ½ dl water en de boemboe toe, meng alles goed door elkaar. Schep de mie erdoor en wok het nog eens 2 minuten. Schep de gembersiroop door de bahmi. Verdeel de bahmi over 4 grote kommen.

|