Bamischotel

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

300 gram bami
3 uien
250 gram champignons
500 gram gehakt
1 eetlepel olie
1 eetlepel ketjap manis
½ theelepel sambal
1 zakje nasikruiden
500 gram verse bladspinazie
1 klontje boter
50 gram geraspte kaas

Zo maak je het klaar:

 
Kook de bami zoals beschreven op het pak staat. Snipper de uien en snijd de champignons in plakjes. Bak het gehakt rul  in de olie en voeg de champignons, uien, ketjap, sambal en de nasikruiden toe. Let op: de nasikruiden niet aanmaken met water. Voeg de spinazie toe en roerbak het mengsel tot de spinazie is geslonken. Giet het overtollig vocht af. Vet een ovenschaal in met wat boter. Doe de bami in de schal en schep het gehakt mengsel er overheen. Strooi tot slot de kaas erover Zet de schaal 20 minuten in de oven op 180°C. De bami schotel is klaar als de kaas gesmolten is.