Bami met gehaktballetjes
4 personen

(hoofdgerecht) (lactosevrij)

Benodigdheden:

300 gram mienestjes
300 gram rundergehakt
1 eetlepel sambal badjak
2 eetlepels seroedeng
5 eetlepels koolzaadolie
2 tenen knoflook
1 bosje salade ui
100 gram boemboe bami
450 gram nasi bami groente

Zo maak je het klaar:

Bereid de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng ondertussen het gehakt met de sambal en seroendeng. Vorm er met natte handen balletjes van ter grootte van een flinke walnoot. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de salade-uitjes in ringetjes. Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de boemboe en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bamigroenten en salade-ui toe en roerbak 4 minuten op hoog vuur. Voeg de mie toe en verwarm nog 1 minuut/ Serveer de bami met de balletjes.
Lekker met satésaus en kroepoek.

Bewaartip:

Maak een grotere hoeveelheid balletjes om in te vriezen. Verdrievoudig de ingrediënten en verwarm de oven voor op 190 °C. Bak de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en verdeel in porties. Je kunt de balletjes 2 maanden bewaren in de vriezer. De balletjes smaken ook lekker als hapje bij de borrel.