Babi pangang express

4 personen

hoofdgerecht 

Benodigdheden:

300 gram witte rijst
350 gram tandoori speklapjes
2 eetlepels Oosterse wokolie
1 struik paksoi in stukjes
1 flesje woksaus sweet & sour
1 potje atjar tampoer
3 theelepels sambal oelek

Zo maak je het klaar: 

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan 5 minuten staan. Snijd ondertussen de speklapjes in reepjes van 3 cm. Bak ze in een hapjespan zonder olie of boter 10 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

Was ondertussen de paksoi en snijd in stukjes. Verhit de olie in een wok en bak de paksoi 5 minuten. Laat de atjar tampoer uitlekken. Voeg de woksaus en de helft van de atjar tampoer toe aan de spekreepjes en bak nog 2 minuten.

Schep de rijst door de paksoi en breng op smaak met de sambal. Verdeel het rijstmengsel over borden. Schep de babi pangang erbij. Serveer met de rest van de atjar tampoer.