Bami met roergebakken bloemkool

4 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden: 

4      eetlepels olie
500     gram nasi en bamivlees
1      eetlepel sambal
2      eieren
1      bloemkool
2      eetlepels bloem
400     gram mienestjes
15      gram verse selderij gesneden
1      eetlepel pikante paprikapoeder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar: 

In braadpan helft van olie verhitten en vleesblokjes rondom bruinbakken. Sambal erdoor roeren. Bloem erover strooien, vlees omscheppen en 200 ml warm water toevoegen. Vlees op laag vuur ±. 40 minuten afgedekt laten sudderen. Bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes verdelen. Bloemkool in 10 minuten beetgaar koken, in vergiet laten uitlekken en droogdeppen. Mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. In wok rest van olie verhitten en bloemkoolroosjes hierin 5 minuten roerbakken. Selderij erdoor scheppen en bloemkool op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. Mie over vier borden verdelen, stoofvlees met saus en bloemkool ernaast scheppen.