Chinees gestoomde groente
 
Benodigdheden:

½ groene paprika
1 wortel
2 lente uitjes
4 stengels pakzooi
25 gram taugé
2 shii-take paddestoelen
2 theelepels oester saus
2 kleine bloemkoolroosjes
2 mini maïs kolfjes
4 blaadjes koriander
1 potje sojasaus

Zo maak je het klaar:

Snij de paprika in lange dunne repen. Snij de wortel, lente-uitjes en stengels paksoi in stukjes van 3 cm breed en 5 cm lang. Snij de steeltjes van de shii-takepaddestoelen en snij de hoedjes in dunne reepjes. Meng de groente en doe er ook de taugé bij, met de oestersaus en de blaadjes koriander. Doe dit mengsel in een stoofmandje. Leg de roosjes bloemkool en broccoli plus maïskolfjes ertussen. Doe een klein laagje water in een gewone pan zet het stoommandje erop en doe de deksel erop. Stoomtijd ± 15 minuten. Draai het gas wat lager als het water te snel verdampt. Serveer de groenten met de sojasaus die je als dip gebruikt.