Chinese fondue

4 personen

Benodigdheden:

liter vleesbouillon
1 dl medium dry sherry
3 eetlepels sojasaus
2 cm gemberwortel in plakjes
125 gram Chinese mie
400 gram biefstuk
200 mals lamsvlees
½ spitskool in reepjes
3 bosuitjes in stukjes van 3 cm

Zo maak je het klaar:

Laat in een fonduepan de bouillon met de sherry, sojasaus en gemberwortel 10 minuten zachtjes pruttelen.

Bereid de mei volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de ie in een zeef af onder koud stromend water en laat de mie uitlekken.

Snijd het vlees dwars op de draad in dunne plakjes en leg ze op vier bordjes. Verdeel ook de spitkool en bosuitjes over de bordjes.

Doe de mie over in een schaal.

Zet de fondue pan op een rechaud op tafel

Leg wat vlees, kool en bosui in de bouillon, laat het gaar worden en vis de stukjes er weer uit met fonduenetje.

Dip ze in wat sojasaus.

Verdeel tot slot de mie over vier kommen en schep de geurige bouillon erop.