Chinese five spice mie met rundvlees
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
250 |
gram Chinese eiermie |
1 |
grote Chinese kool |
100 |
gram geschrapte dunne worteltjes |
1 |
flesje wokolie |
500 |
gram runderreepjes |
100 |
gram doperwtjes (uit de diepvries) |
10 |
eetlepels woksaus Chinese five spice |
Zo maak je het klaar:
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snij de kool in smalle reepjes en de worteltjes in dunne plakjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 3 minuten. Voeg de worteltjes en de doperwtjes toe en wok dit 5 minuten mee. Voeg na 2 minuten de kool toe en wok het geheel nog eens 3 minuten.
Schep de mie en de woksaus erdoor en wok het nog 2 minuten.
Verdeel de mie over 4 borden.

|